archive-hu.com » HU » N » NET-JOG.HU

Total: 108

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • adatvédelmi szakértő | Net-Jog | Az internet szabályozása
    készítés bírság bírsággarancia fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés fogyasztóvédelem internetjog naih törvényes webshop webáruház adatvédelem webáruház ászf webshop webshop adatvédelem webshop ászf webshop audit webshop elállási jog webshop jog webshop jogi feltételei webshop jogi háttere webshop ptk Az alábbiakban összefoglaljuk hogy 2015 ben milyen fontos internetjogi szabályok változtak és kitekintünk 2016 ra is Fogyasztóvédelmi törvény A módosítások 2015 szeptember 11 én léptek hatályba Az új szabályok alapján többek között A vállalkozásoknak több tájékoztatási kötelezettsége lett És ami a legfontosabb hogy ennek a tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét telefonos elérhetőségét internetes elérhetőségét és levelezési címét Új fogalmak jelentek meg a törvényben online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződés fogyasztói jogvita határon átnyúló fogyasztói jogvita stb Adatvédelmi törvény Két lépcsőben 2015 július 16 tal és 2015 október 1 gyel változott az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011 évi CXII törvény A jogszabály változás többek között megállapította az adatvédelmi incidens fogalmát lehetővé tette a NAIH számára hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le akár a tudomására jutott adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét 20 millió Ft ra nőtt a bírság összege És 2016 január 1 gyel ismét módosul az Infotv mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket Erről itt írtunk bővebben Net jog Etikus szolgáltatás adatvédelmi internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016 ban is Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon a net jog net jog hu n vagy további elérhetőségeinken Ismét változik az Infotv 2015 december 2 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi incidens adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv webáruház adatvédelem weboldal adatvédelem webshop adatvédelem 2016 január 1 gyel módosul az Infotv A közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2015 évi CLXXXVI törvény két esetben 30 nap helyett 25 napos határidőt ír elő az adatkezelőkre ezért szükséges az adatkezelési tájékoztatók módosítása A módosított részek az alábbi részeket érintik A jogszabály 14 a szerint az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a tájékoztatását személyes adatai kezeléséről b személyes adatainak helyesbítését valamint c személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását Továbbá a 15 1 bekezdés szerint az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól azok forrásáról az adatkezelés céljáról jogalapjáról időtartamáról az adatfeldolgozó nevéről címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről az adatvédelmi incidens körülményeiről hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről A kettő módosítás a fenti kötelezettségekre vonatkozik Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást Illetve Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait Az adatvédelmi szabályzat adatkezelési tájékoztató nyilatkozat elkészítésében vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk kérje ingyenes árajánlatunkat a net jog net jog hu n vagy az ajánlatkérő űrlapunkon Etikus szolgáltatás bírsággaranciával Megfigyelés a társasházban 2015 november 12 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv kamera kamerás adatvédelem kamerás megfigyelés vagyonvédelmi kamera A társasházakról szóló 2003 évi CXXXIII törvény 25 a tartalmazza a társasházakban történő vagyonvédelmi kamerás megfigyelés feltételeit Közülük a legfontosabbakat ismertetjük A közös tulajdonban álló épületrészek helyiségek és területek megfigyelését szolgáló kamerarendszer létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet A megfigyelés adatkezelési szabályait tartalmaznia kell a szervezeti működési szabályzat nak A kamerarendszer a következő feltételek együttes fennállása esetén üzemeltethető a kamerarendszer kizárólag az emberi élet a testi épség a személyi szabadság védelmét a jogsértő cselekmények megelőzését és bizonyítását valamint a közös tulajdonban álló vagyon védelmét szolgálja a fennálló körülmények valószínűsítik hogy a jogvédelem más módszerrel mint a felvételek felhasználása nem érhető el a kamerarendszer alkalmazása a fenti célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges mértékig terjed és nem jár az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozásával A kamerarendszer nem irányulhat a külön tulajdonban álló lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség bejáratára vagy más nyílászárójára akkor sem ha az a közös tulajdonban álló épületen épületrészen vagy területen van elhelyezve A kamerarendszer nem helyezhető el a közös tulajdonban és a tulajdonostársak közös használatában álló olyan helyiségben sem amelyben a megfigyelés a helyiség rendeltetéséből fakadóan az emberi méltóságot sértheti pl öltöző illemhely A felvételeket a rögzítést követő 15 napig kell tárolni abból a célból hogy azok a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető szabálysértési vagy más hatósági bírósági eljárásban ideértve az érintett személy vagy a társasházi közösség által jogainak érvényesítése céljából indított eljárásokat akár a polgári peres eljárást is bizonyítékul az erre törvényben felhatalmazott adatkezelők által felhasználhatóak legyenek E határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul törölni kell úgy hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatók A kamerarendszerrel felszerelt épületbe épületrészbe és a kamerák által megfigyelt területre belépni ott tartózkodni szándékozó személyek figyelmét jól látható helyen jól olvashatóan a megfelelő tájékoztatásra alkalmas módon fel kell hívni az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásának tényére A tájékoztatásban meg kell jelölni az üzemeltető személyét és elérhetőségét is Az üzemeltető az érintett személyt kérésére köteles tájékoztatni a felvételek készítésével kapcsolatos minden tényről így különösen annak céljáról és jogalapjáról az üzemeltetésre jogosult személyéről a felvételek készítésének időpontjáról és tárolásának időtartamáról továbbá arról hogy kik ismerhetik meg a felvételeket A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira valamint jogorvoslati lehetőségeire Mi a helyzet cookie ügyben 2015 október 17 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás cookie naih webáruház adatvédelem webshop adatvédelem Az elmúlt napokban nagyon sok kérdést kaptunk azzal kapcsolatban hogy szükséges e a cookie k használata miatt előzetes hozzájárulást kérni egy weboldal felhasználóitól egyáltalán létezik

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/adatvedelmi-szakerto/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive


  • adatvédelmi tájékoztató | Net-Jog | Az internet szabályozása
    ellenőrzés formájában megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét 20 millió Ft ra nőtt a bírság összege És 2016 január 1 gyel ismét módosul az Infotv mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket Erről itt írtunk bővebben Net jog Etikus szolgáltatás adatvédelmi internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016 ban is Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon a net jog net jog hu n vagy további elérhetőségeinken Ismét változik az Infotv 2015 december 2 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi incidens adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv webáruház adatvédelem weboldal adatvédelem webshop adatvédelem 2016 január 1 gyel módosul az Infotv A közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2015 évi CLXXXVI törvény két esetben 30 nap helyett 25 napos határidőt ír elő az adatkezelőkre ezért szükséges az adatkezelési tájékoztatók módosítása A módosított részek az alábbi részeket érintik A jogszabály 14 a szerint az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a tájékoztatását személyes adatai kezeléséről b személyes adatainak helyesbítését valamint c személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását Továbbá a 15 1 bekezdés szerint az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól azok forrásáról az adatkezelés céljáról jogalapjáról időtartamáról az adatfeldolgozó nevéről címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről az adatvédelmi incidens körülményeiről hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről A kettő módosítás a fenti kötelezettségekre vonatkozik Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást Illetve Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait Az adatvédelmi szabályzat adatkezelési tájékoztató nyilatkozat elkészítésében vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk kérje ingyenes árajánlatunkat a net jog net jog hu n vagy az ajánlatkérő űrlapunkon Etikus szolgáltatás bírsággaranciával Megfigyelés a társasházban 2015 november 12 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv kamera kamerás adatvédelem kamerás megfigyelés vagyonvédelmi kamera A társasházakról szóló 2003 évi CXXXIII törvény 25 a tartalmazza a társasházakban történő vagyonvédelmi kamerás megfigyelés feltételeit Közülük a legfontosabbakat ismertetjük A közös tulajdonban álló épületrészek helyiségek és területek megfigyelését szolgáló kamerarendszer létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet A megfigyelés adatkezelési szabályait tartalmaznia kell a szervezeti működési szabályzat nak A kamerarendszer a következő feltételek együttes fennállása esetén üzemeltethető a kamerarendszer kizárólag az emberi élet a testi épség a személyi szabadság védelmét a jogsértő cselekmények megelőzését és bizonyítását valamint a közös tulajdonban álló vagyon védelmét szolgálja a fennálló körülmények valószínűsítik hogy a jogvédelem más módszerrel mint a felvételek felhasználása nem érhető el a kamerarendszer alkalmazása a fenti célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges mértékig terjed és nem jár az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozásával A kamerarendszer nem irányulhat a külön tulajdonban álló lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség bejáratára vagy más nyílászárójára akkor sem ha az a közös tulajdonban álló épületen épületrészen vagy területen van elhelyezve A kamerarendszer nem helyezhető el a közös tulajdonban és a tulajdonostársak közös használatában álló olyan helyiségben sem amelyben a megfigyelés a helyiség rendeltetéséből fakadóan az emberi méltóságot sértheti pl öltöző illemhely A felvételeket a rögzítést követő 15 napig kell tárolni abból a célból hogy azok a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető szabálysértési vagy más hatósági bírósági eljárásban ideértve az érintett személy vagy a társasházi közösség által jogainak érvényesítése céljából indított eljárásokat akár a polgári peres eljárást is bizonyítékul az erre törvényben felhatalmazott adatkezelők által felhasználhatóak legyenek E határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul törölni kell úgy hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatók A kamerarendszerrel felszerelt épületbe épületrészbe és a kamerák által megfigyelt területre belépni ott tartózkodni szándékozó személyek figyelmét jól látható helyen jól olvashatóan a megfelelő tájékoztatásra alkalmas módon fel kell hívni az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásának tényére A tájékoztatásban meg kell jelölni az üzemeltető személyét és elérhetőségét is Az üzemeltető az érintett személyt kérésére köteles tájékoztatni a felvételek készítésével kapcsolatos minden tényről így különösen annak céljáról és jogalapjáról az üzemeltetésre jogosult személyéről a felvételek készítésének időpontjáról és tárolásának időtartamáról továbbá arról hogy kik ismerhetik meg a felvételeket A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira valamint jogorvoslati lehetőségeire Mi a helyzet cookie ügyben 2015 október 17 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás cookie naih webáruház adatvédelem webshop adatvédelem Az elmúlt napokban nagyon sok kérdést kaptunk azzal kapcsolatban hogy szükséges e a cookie k használata miatt előzetes hozzájárulást kérni egy weboldal felhasználóitól egyáltalán létezik e az a bizonyos cookie törvény A fentiek miatt most összefoglaljuk hogy a témában mi a való és hogyan áll az aktuális szabályozás A cookie k használatára vonatkozó szabályokat a 2002 58 EC uniós irányelv rendelkezései alapján a magyar jogalkotó az elektronikus hírközlésről szóló 2003 évi C törvénybe ültette át mely így szól 155 4 Egy előfizetőnek vagy felhasználónak elektronikus hírközlő végberendezésén csak az érintett felhasználó vagy előfizető világos és teljes körű az adatkezelés céljára is kiterjedő tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet adatot tárolni vagy az ott tárolt adathoz hozzáférni Érdemes megemlíteni hogy az idézett törvényt az elektronikus hírközlési tevékenységgel valamint minden olyan tevékenységgel kapcsolatban kell alkalmazni amelynek gyakorlása során rádiófrekvenciás jel keletkezik továbbá alkalmazni kell a kereső és gyorsítótárolás szolgáltatást végző közvetítő szolgáltatók esetében is lásd a jogszabály hatályát A fentiekből következik hogy a 155 4 bekezdéseben meghatározott rendelkezést egy átlagos weboldal vagy webshop üzemeltetése esetén nem kell alkalmazni Létezik azonban egy uniós ajánlás amely nem kötelező jogszabály Magyarországon de iránymutatását érdemes figyelembe vennünk Az Európai Unió Adatvédelmi Munkacsoportjának 2011 es és 2013 as munkadokumentuma ajánlást fogalmaz meg miszerint cookie k használata esetén kell e hozzájárulást kérni és ha igen akkor az hogyan történjék jogszerűen Ezek alapján Nem szükséges hozzájárulás

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/adatvedelmi-tajekoztato/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • adatvédelmi tanácsadás | Net-Jog | Az internet szabályozása
    a NAIH számára hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le akár a tudomására jutott adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét 20 millió Ft ra nőtt a bírság összege És 2016 január 1 gyel ismét módosul az Infotv mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket Erről itt írtunk bővebben Net jog Etikus szolgáltatás adatvédelmi internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016 ban is Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon a net jog net jog hu n vagy további elérhetőségeinken Ismét változik az Infotv 2015 december 2 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi incidens adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv webáruház adatvédelem weboldal adatvédelem webshop adatvédelem 2016 január 1 gyel módosul az Infotv A közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2015 évi CLXXXVI törvény két esetben 30 nap helyett 25 napos határidőt ír elő az adatkezelőkre ezért szükséges az adatkezelési tájékoztatók módosítása A módosított részek az alábbi részeket érintik A jogszabály 14 a szerint az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél a tájékoztatását személyes adatai kezeléséről b személyes adatainak helyesbítését valamint c személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását Továbbá a 15 1 bekezdés szerint az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól azok forrásáról az adatkezelés céljáról jogalapjáról időtartamáról az adatfeldolgozó nevéről címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről az adatvédelmi incidens körülményeiről hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről továbbá az érintett személyes adatainak továbbítása esetén az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről A kettő módosítás a fenti kötelezettségekre vonatkozik Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást Illetve Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait Az adatvédelmi szabályzat adatkezelési tájékoztató nyilatkozat elkészítésében vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk kérje ingyenes árajánlatunkat a net jog net jog hu n vagy az ajánlatkérő űrlapunkon Etikus szolgáltatás bírsággaranciával Megfigyelés a társasházban 2015 november 12 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv kamera kamerás adatvédelem kamerás megfigyelés vagyonvédelmi kamera A társasházakról szóló 2003 évi CXXXIII törvény 25 a tartalmazza a társasházakban történő vagyonvédelmi kamerás megfigyelés feltételeit Közülük a legfontosabbakat ismertetjük A közös tulajdonban álló épületrészek helyiségek és területek megfigyelését szolgáló kamerarendszer létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet A megfigyelés adatkezelési szabályait tartalmaznia kell a szervezeti működési szabályzat nak A kamerarendszer a következő feltételek együttes fennállása esetén üzemeltethető a kamerarendszer kizárólag az emberi élet a testi épség a személyi szabadság védelmét a jogsértő cselekmények megelőzését és bizonyítását valamint a közös tulajdonban álló vagyon védelmét szolgálja a fennálló körülmények valószínűsítik hogy a jogvédelem más módszerrel mint a felvételek felhasználása nem érhető el a kamerarendszer alkalmazása a fenti célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges mértékig terjed és nem jár az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozásával A kamerarendszer nem irányulhat a külön tulajdonban álló lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség bejáratára vagy más nyílászárójára akkor sem ha az a közös tulajdonban álló épületen épületrészen vagy területen van elhelyezve A kamerarendszer nem helyezhető el a közös tulajdonban és a tulajdonostársak közös használatában álló olyan helyiségben sem amelyben a megfigyelés a helyiség rendeltetéséből fakadóan az emberi méltóságot sértheti pl öltöző illemhely A felvételeket a rögzítést követő 15 napig kell tárolni abból a célból hogy azok a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető szabálysértési vagy más hatósági bírósági eljárásban ideértve az érintett személy vagy a társasházi közösség által jogainak érvényesítése céljából indított eljárásokat akár a polgári peres eljárást is bizonyítékul az erre törvényben felhatalmazott adatkezelők által felhasználhatóak legyenek E határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul törölni kell úgy hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatók A kamerarendszerrel felszerelt épületbe épületrészbe és a kamerák által megfigyelt területre belépni ott tartózkodni szándékozó személyek figyelmét jól látható helyen jól olvashatóan a megfelelő tájékoztatásra alkalmas módon fel kell hívni az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásának tényére A tájékoztatásban meg kell jelölni az üzemeltető személyét és elérhetőségét is Az üzemeltető az érintett személyt kérésére köteles tájékoztatni a felvételek készítésével kapcsolatos minden tényről így különösen annak céljáról és jogalapjáról az üzemeltetésre jogosult személyéről a felvételek készítésének időpontjáról és tárolásának időtartamáról továbbá arról hogy kik ismerhetik meg a felvételeket A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira valamint jogorvoslati lehetőségeire Mi a helyzet cookie ügyben 2015 október 17 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás cookie naih webáruház adatvédelem webshop adatvédelem Az elmúlt napokban nagyon sok kérdést kaptunk azzal kapcsolatban hogy szükséges e a cookie k használata miatt előzetes hozzájárulást kérni egy weboldal felhasználóitól egyáltalán létezik e az a bizonyos cookie törvény A fentiek miatt most összefoglaljuk hogy a témában mi a való és hogyan áll az aktuális szabályozás A cookie k használatára vonatkozó szabályokat a 2002 58 EC uniós irányelv rendelkezései alapján a magyar jogalkotó az elektronikus hírközlésről szóló 2003 évi C törvénybe ültette át mely így szól 155 4 Egy előfizetőnek vagy felhasználónak elektronikus hírközlő végberendezésén csak az érintett felhasználó vagy előfizető világos és teljes körű az adatkezelés céljára is kiterjedő tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet adatot tárolni vagy az ott tárolt adathoz hozzáférni Érdemes megemlíteni hogy az idézett törvényt az elektronikus hírközlési tevékenységgel valamint minden olyan tevékenységgel kapcsolatban kell alkalmazni amelynek gyakorlása során rádiófrekvenciás jel keletkezik továbbá alkalmazni kell a kereső és gyorsítótárolás szolgáltatást végző közvetítő szolgáltatók esetében is lásd a jogszabály hatályát A fentiekből következik hogy a 155 4 bekezdéseben meghatározott rendelkezést egy átlagos weboldal vagy webshop üzemeltetése esetén nem kell alkalmazni Létezik azonban egy uniós ajánlás amely nem kötelező jogszabály Magyarországon de iránymutatását érdemes figyelembe vennünk Az Európai Unió Adatvédelmi Munkacsoportjának 2011 es és

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/adatvedelmi-tanacsadas/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • adatvédelmi törvény | Net-Jog | Az internet szabályozása
    árajánlatunkat a net jog net jog hu n vagy az ajánlatkérő űrlapunkon Etikus szolgáltatás bírsággaranciával Megfigyelés a társasházban 2015 november 12 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv kamera kamerás adatvédelem kamerás megfigyelés vagyonvédelmi kamera A társasházakról szóló 2003 évi CXXXIII törvény 25 a tartalmazza a társasházakban történő vagyonvédelmi kamerás megfigyelés feltételeit Közülük a legfontosabbakat ismertetjük A közös tulajdonban álló épületrészek helyiségek és területek megfigyelését szolgáló kamerarendszer létesítéséről és üzemeltetéséről a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább kétharmados többségével rendelkező tulajdonostársak igenlő szavazatával dönthet A megfigyelés adatkezelési szabályait tartalmaznia kell a szervezeti működési szabályzat nak A kamerarendszer a következő feltételek együttes fennállása esetén üzemeltethető a kamerarendszer kizárólag az emberi élet a testi épség a személyi szabadság védelmét a jogsértő cselekmények megelőzését és bizonyítását valamint a közös tulajdonban álló vagyon védelmét szolgálja a fennálló körülmények valószínűsítik hogy a jogvédelem más módszerrel mint a felvételek felhasználása nem érhető el a kamerarendszer alkalmazása a fenti célok eléréséhez elengedhetetlenül szükséges mértékig terjed és nem jár az információs önrendelkezési jog aránytalan korlátozásával A kamerarendszer nem irányulhat a külön tulajdonban álló lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség bejáratára vagy más nyílászárójára akkor sem ha az a közös tulajdonban álló épületen épületrészen vagy területen van elhelyezve A kamerarendszer nem helyezhető el a közös tulajdonban és a tulajdonostársak közös használatában álló olyan helyiségben sem amelyben a megfigyelés a helyiség rendeltetéséből fakadóan az emberi méltóságot sértheti pl öltöző illemhely A felvételeket a rögzítést követő 15 napig kell tárolni abból a célból hogy azok a rögzítés helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt indult büntető szabálysértési vagy más hatósági bírósági eljárásban ideértve az érintett személy vagy a társasházi közösség által jogainak érvényesítése céljából indított eljárásokat akár a polgári peres eljárást is bizonyítékul az erre törvényben felhatalmazott adatkezelők által felhasználhatóak legyenek E határidő lejártát követően a fel nem használt felvételeket haladéktalanul törölni kell úgy hogy azok többé ne legyenek helyreállíthatók A kamerarendszerrel felszerelt épületbe épületrészbe és a kamerák által megfigyelt területre belépni ott tartózkodni szándékozó személyek figyelmét jól látható helyen jól olvashatóan a megfelelő tájékoztatásra alkalmas módon fel kell hívni az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásának tényére A tájékoztatásban meg kell jelölni az üzemeltető személyét és elérhetőségét is Az üzemeltető az érintett személyt kérésére köteles tájékoztatni a felvételek készítésével kapcsolatos minden tényről így különösen annak céljáról és jogalapjáról az üzemeltetésre jogosult személyéről a felvételek készítésének időpontjáról és tárolásának időtartamáról továbbá arról hogy kik ismerhetik meg a felvételeket A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira valamint jogorvoslati lehetőségeire Jogosan büntethette meg a NAIH a Weltimmót 2015 október 11 adatkezelés adatvédelem adatvédelmi szabályzat adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv naih weboldal adatvédelem Egy uniós tagállam adatvédelmi szabályozása alkalmazható azokra külföldi társaságokra amelyek tartós jelleggel valós és tényleges tevékenységet folytatnak abban az országban vagyis a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH jogosan járhatott el a Szlovákiában bejegyzett Weltimmo ellen mondta ki 2015 október 1 i ítéletében egy magyar ügyben az Európai Bíróság A cég olyan weboldalt üzemeltet amelyen magyarországi ingatlanok hirdetései jelennek meg Ennek keretében a hirdetők személyes adatait kezeli A hirdetések egy hónapig ingyenesek majd ezt követően a hirdetésért díjat kell fizetni Számos hirdető az első hónap elteltét követően elektronikus levélben kérte hirdetése és egyben a rá vonatkozó személyes adatok törlését A Weltimmo azonban nem törölte ezeket az adatokat és kiszámlázta az érintetteknek szolgáltatásainak díjait A kiszámlázott díjak meg nem fizetése esetén az érintett hirdetők személyes adatait követeléskezelő cégeknek továbbította a Weltimmo A hirdetők panaszt tettek a magyar adatvédelmi hatóságnál amely a magyar adatvédelmi törvény megsértése miatt tízmillió forint bírságot szabott ki a vállalatra utóbbi azonban bírósághoz fordult A luxembourgi uniós bíráknak a Kúria küldte el az ügyet hogy választ kapjon arra a kérdésre megfelelően járt e el a magyar adatvédelem amikor a magyar jogszabályok alapján bírságot szabott ki Magyarországon a Weltimmóra Az adatvédelem szabályozását ugyanis uniós irányelv írja elő Keddi döntésében az uniós bíróság arra mutatott rá hogy minden tagállamnak alkalmaznia kell az irányelv alapján elfogadott szabályokat ha a területén egy cég a tevékenységéhez kapcsolódóan adatkezelést végez A bíróság arra is emlékeztet egyetlen helyi képviselő is elegendő lehet ahhoz hogy jogilag úgy lehessen tekinteni hogy a cég letelepedett és jelen van abban az országban ha a képviselő kellő mértékű állandósággal jár el az érintett konkrét szolgáltatások nyújtása során A jelen ügyben a bíróság megállapítja hogy a Weltimmo vitathatatlanul valós és tényleges tevékenységet folytat Magyarországon áll a keddi ítéletben amelyből az is kiderül hogy a Weltimmo olyan képviselővel rendelkezik Magyarországon aki magyarországi lakcímmel szerepel a szlovák cégnyilvántartásban és aki a meg nem fizetett követelések megfizetése céljából egyeztetéseket folytatott a hirdetőkkel tartotta a kapcsolatot a társaság és a hirdetők között továbbá a hatósági és a bírósági eljárásban is képviselte a céget A Weltimmónak emellett bankszámlája és postafiókja is van Magyarországon vagyis az uniós bírák szerint az uniós jog értelmében letelepedett Magyarországon ezért tevékenységére vonatkozik a magyar adatvédelmi törvény Az Európai Bíróság szerint a Kúriának kell megállapítania hogy mindezek fényében a Weltimmo letelepedettnek számít e Magyarországon Ha a Kúria máshogy látja akkor viszont a Weltimmóra a szlovák adatvédelmi szabályokat kell alkalmazni ebben az esetben a NAIH nem szabhat ki büntetést meg kell keresnie a szlovák adatvédelmi hatóságot hogy ezt tegye meg A bíróság úgynevezett előzetes döntéshozatali eljárás keretében döntött ami gyakorlatilag annyit jelent hogy a tagállami törvények alapjául szolgáló uniós irányelvet értelmezi anélkül hogy eldöntené a konkrét jogvitát a tagállami igazságszolgáltatás helyett forrás MTI Október 1 gyel változik az Infotv 2015 szeptember 25 adatkezelés adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi incidens adatvédelmi nyilatkozat adatvédelmi szabályzat adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény infotv naih webáruház adatvédelem weboldal adatvédelem webshop adatvédelem Ahogyan a nyár közepén már megírtuk több ponton fog változni 2015 október 1 gyel az Infotv Az alábbiakban újra összefoglaljuk a lényeges változásokat A jogszabály változás kiegészíti a törvényt a kötelező szervezeti szabályozás BCR fogalmának meghatározásával megállapítja az adatvédelmi incidens fogalmát és előírja az adatkezelők részére hogy az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatban nyilvántartást vezessenek Erről itt írtunk részletesen módosítja a közérdekű adatok megismerése iránti igényekhez kapcsolódó

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/adatvedelmi-torveny/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • uniós adatvédelmi rendelet | Net-Jog | Az internet szabályozása
    vállalatoknak és hatóságoknak adatvédelmi felelőst kell kinevezniük a szabályoknak való megfelelés biztosítása érdekében Hatalmas bírságok Az érintettek valamint bizonyos feltételek mellett az adatvédelmi szervezetek panaszt nyújthatnak be egy felügyeleti hatósághoz vagy bírósági jogorvoslatért folyamodhatnak olyan esetekben amikor az adatvédelmi szabályokat nem tartják be Az adatkezelőkre kiróható büntetés akár a 20 millió EUR t vagy globális éves forgalmuk 4 át is elérheti Megerősített adatvédelmi jogok A megerősített adatvédelmi jogok lehetővé teszik az érintettek számára hogy az alábbiaknak köszönhetően fokozottabb ellenőrzést gyakoroljanak személyes adataik felett konkrétabb szabályok vonatkoznak az adatok adatkezelők az adatok kezeléséért felelős szervek általi kezelésére az érintettektől például beleegyezést kell kérni könnyebb hozzáférés a személyes adatokhoz több információ arról hogy mi történik az adatokkal a megosztás után Az érintetteket például egyszerű és világos nyelvezetet használva tájékoztatni kell az adatvédelmi szabályzatról ezt az adatkezelők szabványosított ikonok segítségével is megtehetik a személyes adatok törléséhez való jog valamint a személyes adatok eltávolíttatásához való jog Ez például lehetővé teszi az érintettek számára hogy a gyermekkorukban a közösségi hálózatokon közzétett vagy róluk gyűjtött adatok haladéktalan eltávolítását kérjék amennyiben egy 16 éven aluli fiatal online szolgáltatást kíván használni a szolgáltatónak meg kell kísérelnie annak megállapítását hogy a felhasználó kapott e ehhez szülői beleegyezést A tagállamok e szabály alkalmazásakor alacsonyabb életkort is megállapíthatnak ám nem határozhatnak meg 13 év alatti korhatárt az adatok hordozhatóságához való jog amely megkönnyíti az adatoknak a szolgáltatók például közösségi hálózatok közötti továbbítását Ez nem csak az adatvédelem szintjét emeli hanem fokozza a szolgáltatók közötti versenyt is a közérdekhez vagy az adatkezelő jogos érdekeihez kapcsolódóan végzett adatkezelés kifogásolásához való jog Ez a jogosultság többek között a profilalkotás céljából felhasznált személyes adatokra vonatkozik egységes biztosítékok az archiválás érdekében történő adatkezelés olyan eseteiben amikor az a közérdeket valamint tudományos és történeti kutatások illetve statisztikai munka céljait szolgálja Forrás http m european council europa eu hu press press releases 2015 12 18 data protection Az adatvédelmi szabályzat adatkezelési tájékoztató nyilatkozat elkészítésében vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk kérje ingyenes árajánlatunkat a net jog net jog hu n vagy az ajánlatkérő űrlapunkon Etikus szolgáltatás bírsággaranciával Bemutatkozás Folyamatos szakmai fejlődésünkkel több éves gyakorlattal a net jog hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást A Net jog kiemelt szakmaiságát együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják Szakértői munkánkért tanulmányainkért felelősséget vállalunk ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk a Generali Providencia Biztosító Zrt pénzügyi háttere Kiemelt partnerünk a WebshopExperts hu a webáruházak szakértői Elérhetőségünk net jog net jog hu 36 30 622 41 79 Rólunk írták Olyan szintű anyagot kaptam amellyel biztonságban tudom a szakszerű és megfelelő jogi felkészültségét webáruházunknak Miklósi Anita Illattenger hu Őszinte leszek Önhöz az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az aztamindenit volt Gyönyörű munka Holczhei Tamás Nagyon köszönjük a gyors és pontos munkát Pontossága példaértékű Pumping Trade Kft Ha minden ilyen professzionálisan működne mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben Hutvágner Barna Netdepo hu További vélemények facebook Goggle Net jog a Google on Hirdetés Kategóriák 14 napos elállási jog 29 151 2003 IX 22 Korm rendelet 3 19 2014 IV 29 NGM

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/unios-adatvedelmi-rendelet/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • Adatvédelmi tájékoztató készítés | Net-Jog | Az internet szabályozása
    elkészítését Adatvédelmi tanácsadás felelősségvállalással Az általunk elkészített szabályzatok adatlapok tanácsok szakmai megfelelőségéért garanciát vállalunk Pénzügyi partnerünk a Generali Providencia Zrt Ajánlatkérés Név Kérjük adja meg a teljes nevét URL Kérjük adja meg weboldala url jét http vel kezdje a sort E mail cím Kérjük adja meg e mail címét Üzenet az ajánlatkérés részletei Biztonsági jóváhagyás Írjon be két karaktert Például 11 Ez a rovat a spam védelem kérlek hagyd üresen Adatvédelmi szolgáltatásaink témánként Bemutatkozás Folyamatos szakmai fejlődésünkkel több éves gyakorlattal a net jog hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást A Net jog kiemelt szakmaiságát együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják Szakértői munkánkért tanulmányainkért felelősséget vállalunk ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk a Generali Providencia Biztosító Zrt pénzügyi háttere Kiemelt partnerünk a WebshopExperts hu a webáruházak szakértői Elérhetőségünk net jog net jog hu 36 30 622 41 79 Rólunk írták Olyan szintű anyagot kaptam amellyel biztonságban tudom a szakszerű és megfelelő jogi felkészültségét webáruházunknak Miklósi Anita Illattenger hu Őszinte leszek Önhöz az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az aztamindenit volt Gyönyörű munka Holczhei Tamás Nagyon köszönjük a gyors és pontos munkát Pontossága példaértékű Pumping Trade Kft Ha minden ilyen professzionálisan működne mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben Hutvágner Barna Netdepo hu További vélemények facebook Goggle Net jog a Google on Hirdetés Kategóriák 14 napos elállási jog 29 151 2003 IX 22 Korm rendelet 3 19 2014 IV 29 NGM rendelet 4 45 2014 II 26 Korm rendelet 18 AB határozat 2 adatkezelés 48 adatkezelési tájékoztató 75 adatvédelem 95 adatvédelmi bejelentés 45 adatvédelmi incidens 6 adatvédelmi nyilatkozat 72 adatvédelmi nyilatkozat minta 19 adatvédelmi rendelet 1 adatvédelmi szabályzat 78 adatvédelmi szabályzat készítés 84 adatvédelmi szakértő 82 adatvédelmi tájékoztató 80 adatvédelmi tanácsadás 81 adatvédelmi törvény 37 általános szerződési feltételek 51 ászf 94 ászf készítés 95 ászf minta 54

    Original URL path: http://net-jog.hu/adatvedelmi-tajekoztato-keszites/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • Internetes laborral ellenőriz a fogyasztóvédelem | Net-Jog | Az internet szabályozása
    kínált lehetőségeket és a kuponokat értékesítő oldalakat is A weboldalak ellenőrzése egész évben folyamatosan zajlik majd hogy a fogyasztók nagyobb bizalommal vásárolhassanak termékeket szolgáltatásokat az interneten keresztül Érdemes folyamatosan figyelni a friss jogszabályokat és frissíteni az ÁSZF eket Hírlevelünk része az ingyenes jogszabály figyelés továbbá itt elemezzük a fogyasztóvédelmi és adatvédelmi határozatokat is Készíttesse el frissítse ÁSZF ét a jogszabályoknak megfelelően Kérjen árajánlatot most ÁSZF ének elkészítésére frissítésére vagy keresse fel a Net jog ügyvédeket Net jog tanácsadás bírsággaranciával Bemutatkozás Folyamatos szakmai fejlődésünkkel több éves gyakorlattal a net jog hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást A Net jog kiemelt szakmaiságát együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják Szakértői munkánkért tanulmányainkért felelősséget vállalunk ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk a Generali Providencia Biztosító Zrt pénzügyi háttere Kiemelt partnerünk a WebshopExperts hu a webáruházak szakértői Elérhetőségünk net jog net jog hu 36 30 622 41 79 Rólunk írták Olyan szintű anyagot kaptam amellyel biztonságban tudom a szakszerű és megfelelő jogi felkészültségét webáruházunknak Miklósi Anita Illattenger hu Őszinte leszek Önhöz az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az aztamindenit volt Gyönyörű munka Holczhei Tamás Nagyon köszönjük a gyors és pontos munkát Pontossága példaértékű Pumping Trade Kft Ha minden ilyen professzionálisan működne mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben Hutvágner Barna Netdepo hu További vélemények facebook Goggle Net jog a Google on Hirdetés Kategóriák 14 napos elállási jog 29 151 2003 IX 22 Korm rendelet 3 19 2014 IV 29 NGM rendelet 4 45 2014 II 26 Korm rendelet 18 AB határozat 2 adatkezelés 48 adatkezelési tájékoztató 75 adatvédelem 95 adatvédelmi bejelentés 45 adatvédelmi incidens 6 adatvédelmi nyilatkozat 72 adatvédelmi nyilatkozat minta 19 adatvédelmi rendelet 1 adatvédelmi szabályzat 78 adatvédelmi szabályzat készítés 84 adatvédelmi szakértő 82 adatvédelmi tájékoztató 80 adatvédelmi tanácsadás 81 adatvédelmi törvény 37 általános szerződési feltételek 51 ászf 94

    Original URL path: http://net-jog.hu/2016/01/15/internetes-laborral-ellenoriz-a-fogyasztovedelem/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive

  • általános szerződési feltételek | Net-Jog | Az internet szabályozása
    háttere webshop ptk Kérdés Karácsonyra szeretnék rendelni egy robotporszívót de nem látom a webshopban hogy mennyi idő alatt kapom meg a terméket Ez szabályos Válasz Nem A 45 2014 II 26 Korm rendelet 9 1 bekezdésének d pontja alapján a webáruház köteles világosan és közérthető módon a fogyasztó szerződési nyilatkozatának megtétele előtt tájékoztatni a fogyasztót a teljesítés feltételeiről különösen a fizetésről a fuvarozásról és a teljesítési határidőről Készíttesse el ÁSZF ét az új jogszabályoknak megfelelően Kérjen árajánlatot most az ÁSZF elkészítésére az ÁSZF 2015 sablon csomagunkra vagy keresse fel a Net jog ügyvédeket Net jog tanácsadás bírsággaranciával Félperces elállási jog 9 2015 október 4 14 napos elállási jog 45 2014 II 26 Korm rendelet általános szerződési feltételek ászf ászf készítés elállási jog fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés fogyasztóvédelem távollévők között kötött szerződés ügyvéd ügyvédi iroda webáruház ászf webshop webshop ászf webshop elállási jog webshop jog webshop jogi feltételei webshop jogi háttere Kérdés Webshopon keresztül szeretnék élelmiszert értékesíteni Hogyan kell biztosítanom a vásárlóim részére az elállási jogot Válasz A 45 2014 II 26 Korm rendelet 29 1 bekezdése d pontja szerint a romlandó vagy a minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog Ennek megfelelően különbséget kell tenni gyorsan romló és tartós élelmiszerek között és csak a tartós élelmiszer esetében kell biztosítani az elállási jogot Készíttesse el ÁSZF ét a jogszabályoknak megfelelően Kérjen árajánlatot most ÁSZF ének elkészítésére az ÁSZF 2015 sablon csomagunkra vagy keresse fel a Net jog ügyvédeket Net jog tanácsadás bírsággaranciával Net jog interjú 2015 szeptember 19 adatkezelési tájékoztató adatvédelem adatvédelmi bejelentés adatvédelmi szabályzat készítés adatvédelmi szakértő adatvédelmi tájékoztató adatvédelmi tanácsadás adatvédelmi törvény általános szerződési feltételek ászf ászf készítés net jog törvényes webshop ügyvéd webshop jog A Net jog hu 4 éves jubileuma alkalmából interjút adtunk a Motiválódok hu magazinnak Íme egy részlet Úgy érzékeltem hogy az internetjog egy nagyon új és egyelőre gyakran változó jogterület Ráadásul az alapszakmám programozó miatt megvolt az informatika iránti érdeklődésem A jog és az informatika nagyon izgalmas találkozása igazi kihívást jelent Ennek okán alapítottam meg a Net jog hu t melynek munkájában már három ügyvédi iroda és kifejezetten a weboldalak könyvelésére specializálódott könyvelő iroda is részt vesz A Motiválódok hu a Net jog alapítóját dr Krausz Miklóst kérdezte Tovább az interjúhoz Figyelem Jogszabály változás 2015 szeptember 9 általános szerződési feltételek ászf ászf készítés ászf minta fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés fogyasztóvédelem távollévők között kötött szerződés törvényes webshop ügyvéd ügyvédi iroda webáruház ászf webshop webshop ászf webshop audit webshop jog webshop jogi feltételei webshop jogi háttere Ahogyan korábban már beszámoltunk róla változik a fogyasztóvédelmi törvény mely alapján valamennyi webáruház ÁSZF ét frissíteni kell az új szabályokkal Az új jogszabály 2015 szeptember 11 én lép hatályba A webshopoknak részletes tájékoztatási kötelezettsége keletkezik az új rendelkezések miatt Többek között a tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét telefonos elérhetőségét internetes elérhetőségét és levelezési címét A békéltető testületekről történő tájékoztatási

    Original URL path: http://net-jog.hu/category/altalanos-szerzodesi-feltetelek/ (2016-02-03)
    Open archived version from archive